dimarts, 9 d’agost del 2011

L'Ajuntament de Cullera augmenta el deute 1'4 milions en el primer trimestre


El deute generat en el primer trimestre se suma als més de 15'5 milions d'euros acumulats a desembre de 2010
El deute de l'Ajuntament de Cullera amb els proveïdors s'ha disparat en els últims mesos. Així ho confirma el tercer informe de morositat elaborat per la Intervenció municipal i que xifra en 17 milions d'euros la quantitat que deu el consistori a les empreses.

El Grup municipal Socialista, que ha tingut accés a l'esmentat document emés el passat 11 de juliol, ha pogut constatar que al deute de 15,5 milions que figurava en l'anterior informe corresponent al període setembre a desembre del 2010, cal sumar-li 1.349.321,47 euros del primer trimestre del 2011.

Concretament en l'apartat corresponent a les factures de pressupostos tancats la quantitat ascendeix a 341.836,1 euros, quantitat corresponent al pressupost corrent de 710.720,41 euros.

Cal assenyalar, a més, que a data de hui continuen augmentant les factures sense consignació pressupostària i que en aquest cas ascendeixen a 312.077,49 euros.

Aquestes xifres alarmants confirmen, segons Jordi Major, que com s'ha advertit en els últims temps “Cullera viu una situació d'emergència econòmica per culpa de la nefasta gestió dels recursos públics de la qual l'únic i màxim responsable és l'alcalde, Ernesto Sanjuán Martínez”, ha afirmat Major.

Els Socialistes de Cullera han aconseguit gràcies als seus nou regidors que l'Equip de Govern convoque un ple extraordinari en què l'Executiu es veurà obligat a presentar les factures impagades.

“Ens alegrem d'esta decisió, a què estan obligats per llei, ja que s'ha de procurar la màxima transparència tant en aquest assumpte com en tots”, ha indicat Major.

El líder socialista aprofitarà la sessió extraordinària per a tornar a exigir l'elaboració d'un nou pressupost municipal i a exigir explicacions a Ernesto Sanjuán pel caos existent en els comptes del municipi.

Greus dificultats

“Hi ha greus dificultats per a procedir a algunes contractacions i l'alcalde ha de donar la cara i explicar amb claredat i sense excuses què està passant”, ha exigit Major.

“Cullera no pot esperar fins a setembre i la situació exigeix prendre mesures consensuades que traguen a la ciutat de la terrible situació en què es troba immersa a causa de la mala gestió del PP”, ha demanat.

Per a Major, el poble viu una situació paradoxal perquè “mentre les empreses no cobren i es veuen abocades a abaixar la persiana o a despatxar els seus treballadors, el senyor Sanjuán i els seus no toquen ni un cèntim del seu sou, contracten ni més ni menys que a dotze assessors i per altra banda demanen als ciutadans que s'ajusten el cinturó. És demencial”.

Per la seua part, l’Ajuntament de Cullera ha declinat fer cap tipus de declaració a INFORMACIÓ DE LA RIBERA sobre aquesta qüestió.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada