dissabte, 3 de desembre del 2011

Les pintures rupestres de L’Abric de Lambert benificiàries d’una ajuda del Ministeri


L’Ajuntament de Cullera a través del Museu Municipal d’Història i Arqueologia ha aconseguit una ajuda de 40.800 euros destinats a la protecció, conservació i difususió del conjunt d’art rupestre esquemàtic de l’Abric Lambert que anualment atorga el Ministeri de Cultura als diferents projectes de conservació, protecció i difusió de Béns declarats Patrimoni de la Humanitat.

Es tracta d’un abric rupestre amb manifestacions d’art parietal amb pintures localitzades al vessant nord-oest de la muntanya de Cullera, lloc privilegiat per a l’assentament humà des de la més remota antiguitat. La seua denominació es deu al nom del seu descobridor i veí de Cullera, Lambert Olivert
A l’abric rocós, hi trobem un plafó amb diverses figures pintades en tonalitat roig fosc, a partir de figures cruciformes, pectiniformes i diferents traços verticals i horitzontals, interpretats com a representacions d’animals i figuracions humanes, totes dins de l’anomenat “Art Esquemàtic” que, cronològicament, es desenvolupa al País Valencià des del Neolític Antic fins a l’Edat de Bronze.
Concretament, sembla que les manifestacions pictòriques de l’Abric Lambert han de situar-se entre l’Eneolític i l’Edat de Bronze.
El conjunt pictòric ha estat declarat Bé d’Interés Cultural i Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada