dilluns, 30 d’abril del 2012

EL I FESTIVAL DE CURTMETRATGES K- LIDOSCOPI 2012 HOMENATJA L’ACTRIU MARIA MAROTO



Maria Maroto
El passat dissabte 28´d’abril va tindre lloc A l’Auditori del Mercat de Cullera, dintre deL I Festival de Curtmetratges k-lidoscopi 2012 l’acte d’homenatge a l’actriu Maria Marotto.
En l’acte d’homenatge a l’actriu de la popular sèrie de TVV l’Alqueria blanca és va fer la lectura dels nominats als premis d’aquesta I edició del festival de curtmetrages de Cullera. En la seua intervenció, l’actriu va destacar la importància d’aquest tipus d’iniciatives culturals que en una època de crisi com l'actual és tan important per al sector audiovisual.
Maroto ha participat en diverses produccions per a cinema i televisió com “Mentides i grosses”, amb el personatge d´Elina sota la direcció d’Alfonso Albacete i David Menkes, actriu protagonista en “Salad days”, curtmetratge de Gabriel Ochoa, guanyador del Premi Bancaixa 2005; “Bela Lugosi hi ha mort”, curtmetratge de Joaquín Vallet i “Síndrome laboral”, de Sigfrid Monleón.
En Televisió cal destacar el seu treball com actriu protagonista en “L’alqueria blanca”, sèrie de Canal 9 on fa el Personatge de Raquel i “Les moreres”, sèrie de Canal 9 on fa el personatge de Clara.

Despres de l’acte d’homenatge i lectura dels nominats, l’Acte de clausura i cel·lebració del festival va tindre lloc a les 22 hores al carrer Enrique Torres Gomez de Cullera.
En la cloenda del festival l’actor Juan Francisco Saez i l’actriu Puri Fariza portaren la conducció de l’acte on es repartiren els premis en les diferents seccions del festival i es mostraren les millors imatges dels curtmetratges que competien en els diferents apartats.
La cloenda va estar introduida pel grup de dansa, a Tempo Dansa, que portaren endavant una performaç participativa que va acompanyar al públic asistent fins l´ultim moment en què les mateixes ballarines acompanyaren el públic a participar del càtering i festa porterior.
En la Companyia A tempo Dança, Pau Ayet i Pepa Cases són els artistes responsables de seguir aventurant-se a comptar històries des d’un punt de vista criticosocial amb un to íntim i personal des de la dansa contemporània, la música en viu i la teatralitat d’una manera senzilla i minimalista treballant en teatres, sales alternatives, espais no convencionals i intervencions urbanes.

Foto: Juan Ramón Aragó
A Tempo Dansa ha recorregut països com Espanya, Argentina, Perú, Xile. Uruguai, Mèxic, Brasil, Anglaterra, Grècia i França; i els seus artistes compaginen el seu treball multidisciplinari amb altres activitats fora de la companyia
La festa de clausura va estar organitzada pel Pub Píxel de Cullera que a mes donava el premin al millor curt´d’animació del festival.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada