divendres, 25 de maig del 2012

ALGEMESÍ ESTARÀ PRESENT EN ETNOPOBLES


Algemesí estarà present durant aquest cap de setmana en la I Mostra de Museus de la Comunitat Valenciana, Etnopobles, organitzada per la Diputació de València al Centre Cultural “La Beneficència” del Museu d’Etnologia.
La Comarca de la Ribera Alta estarà representada únicament pel Museu Valencià de la Festa d’Algemesí que durant els dies 25, 26 i 27 de maig presentarà la seua oferta museística basada en els recursos etnològics i culturals d’Algemesí amb un apartat d’excepció centrat en el Patrimoni de la Humanitat de la Festa de la Mare de Déu de la Salut.
A més, el diumenge 27 de maig, Algemesí oferirà en aquesta mostra l’actuació de dos dels balls que conformen les seues festes més universals, l’actuació de la Nova Muixeranga i els Bastonets.
L’objectiu d’esta iniciativa és incentivar i recolzar l’oferta cultural dels museus entre el públic en general i promoure l’accés de nous visitants.
Segons, Gabriel Palop, Regidor de Cultura i Turisme de l’Ajuntament d’Algemesí, el Museu Valencià de la Festa, ha rebut un nou impuls en el nombre de visitants, la majoria estrangers i està preparant-se per al repte que suposa ser el continent expositiu d’un Bé d’Interés Cultural i d’una celebració catalogada com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.
Entre les últimes novetats destaca l’adaptació al sistema braille dels seus continguts i l’acceptació que les exposicions itinerants centrades en la cultura i el turisme local estan tenint en uns quants centres expositius de la Comunitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada