dimarts, 3 de juliol del 2012

EL CARTELL “ELS COLORS DE LA FESTA” DE JUAN GIRBES REPRESENTARÀ LA FESTA DE LA MARE DE DÉU DE LA SALUT D’ALGEMESÍ


El saló de plens de l’Ajuntament d’Algemesí ha sigut el lloc triat per a realitzar la presentació del cartell anunciador de les pròximes festes de la Mare de Déu de la Salut. El cartell amb el títol “Els colors de la Festa”, representa el tocat amb les coloristes plomes del ball dels Bastonets; encara que en aquesta ocasió cada una de les plomes representa simbòlicament la resta de les danses de la processó: Muixeranga, Pastorets, Arquets, Carxofa, Llauradores i Tornejants. A més, per primera vegada el cartell i la festa portaran l’anagrama de la UNESCO com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.
El cartell guanyador ha sigut realitzat per l’algemesinense Juan Girbés Masià, qui actualment residix a Museros. L’autor té en el seu currículum nombrosos primers premis, mencions i accèssits en concursos de cartells anunciadors d’unes quantes ciutats d’Espanya.
El jurat d’aquesta edició ha estat format per autoritats locals i artistes experts en la matèria. El president ha sigut l’alcalde d’Algemesí Vicente Ramón García Mont i com a vocals han participat Gabriel Palop Sarrias, regidor de Cultura i Turisme, Eugeni Alborch Gómez, dissenyador gràfic i guanyador del cartell en 1989, Emilio Morales Llòpis , en representació dels festers del Barri de Santa Bárbara, organitzador de les festes de la Mare de la Salut d’enguany, Juan Antonio Rodríguez Roca (JARR), artista i guanyador del cartell per a la Copa del Rei de futbol 2012, Óscar Vázquez Chambó, fotògraf i Álex Villar Torres, crític d’art i director de la sala d’exposicions del Casino Liberal d’Algemesí. Tots ells han sigut els encarregats d’avaluar les 40 obres realitzades amb diverses tècniques i procedents de diversos punts d’Espanya. Les obres finalistes en el concurs s’exposaran al Museu Valencià de la Festa durant les pròximes festes.
Les dos obres que han quedat com a finalistes han sigut realitzades per les també algemesinenques Salut Sabater Ramirez i Inmaculada Ramirez Adam, mare i filla, amb dos composicions realitzades en collage i tècnica fotogràfica respectivament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada