dimarts, 31 de juliol del 2012

EL CONSELLER DE SANITAT ENTREGA UN RECONEIXEMENT A ALGEMESÍ PEL PROGRAMA “SI ET PASSES T´HO PERDS”



L’Ajuntament d’Algemesí, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives de la regidoria de Sanitat, participa, des de fa ja diversos anys, en el programa “Si et passes t’ho perds” de l'ONG Controla Club; un programa que enguany celebra el seu 15 aniversari.
Per això, la conselleria de Sanitat ha volgut fer un acte de reconeixement a les diferents entitats, que igual que l’Ajuntament d’Algemesí, realitzen un treball continu i constant junt amb la ONG Controla Club, per a treballar en la prevenció del consum de drogues.
Un gest que ha agraït públicament l’Alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mont, qui ha sigut l’encarregat d’arreplegar este matí el diploma que ha entregat el conseller de Sanitat, Luis Rosado.
En concret Algemesí va posar en marxa en 2008 un Pla Municipal de Prevenció en Drogodependències amb l’objectiu de dur a terme una major conscienciació i sensibilització entre la població, una major atenció directa als grups de risc i famílies i augmentar els factors de protecció i reduir els de risc.
Durant el passat mes de maig, l’ajuntament d’Algemesí a través de la seua regidoria de Sanitat, va presentar la quarta edició d’este Pla Municipal de Prevenció en Drogodependències davall el lema “Drogoindependízate 2012-2013” i va donar a conéixer les accions concretes que es duran a terme durant el curs vigent, centrades especialment en l’atenció directa a jóvens i famílies amb problemes de consum de drogues.
Així doncs, el pla municipal realitzarà una aposta per les arts escèniques com un dels mitjans de conscienciació directa per a arribar a la població a través de representacions teatrals i sessions de cine que se centren en esta temàtica. Les noves TIC’s també són aliades en este nou pla. A través del blog upccaalgemesi i el Facebook Drogoindependízate, els jóvens poden interactuar per a conéixer els efectes perniciosos del consum de drogues.
El Pla Municipal de Prevenció en Drogodependències també durà a terme actuacions directes preventives en centres escolars i zones d’oci d’Algemesí transmetent els missatges de la campanya “Si et passes, t’ho perds” de la ONG Controla Club, així mateix es realitzarà formació específica al professorat, un “taller de begudes saludables” o un “taller de prevenció del cannabis”, el qual durant el passat any va destacar per la bona acceptació entre l’alumnat.
Igualment des de la UPCCA es du a terme el tractament integral del pacient i la seua família i anualment també es realitza una escola de formació per a pares i mares en què se’ls ensenya com previndre este tipus de situacions des del nucli familiar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada