divendres, 31 d’agost del 2012

ALGEMESÍ TORNA A PATIR DANYS PER LA PLUJA CAIGUDA LA PASSADA NIT


Van arribar a caure 71 litres/m2 en una hora en tot el municipi

Anit la ciutat d’Algemesí va patir fortes pluges després de caure 71 litres/m2 en una hora. Eixos 71 litres, durant tan curt espai de temps va superar la quantitat de 1llitro/m2 i cal tindre en compte que 1litro/m2 al minut meteorològicament ja es considera pluja torrencial. Per això, la pluja va desbordar la capacitat de qualsevol col·lector i va entrar en situació de sobrecàrrega. Com a conseqüència d’això es van soltar algunes trapes d’albelló i fins i tot l’aigua va arribar a entrar en algunes vivendes pels desaigües.
Les bombes de succió ubicades en els passos inferiors han sigut revisades i s'ha provat que el seu funcionament és correcte durant el mes d’agost; no obstant això, a causa de la gran quantitat d’aigua les bombes han estat en funcionament durant tota la nit per a extraure tota l’aigua caiguda.
Des de l’Ajuntament d’Algemesí s’oferirà un informe i part meteorològic a tots aquells ciutadans que  el necessiten per motius d'assegurança.
Cal recordar que Algemesí ja ha sigut castigat per la pluges torrencials. El divendres 17 de setembre de 2010, va tindre lloc un dels fenòmens meteorològics més important de la seua història després de caure 80 litres/m2 en una hora i mitja.
També el 12 d’octubre de 2007 a Algemesí van caure 183 litres/m2 en un dia, no obstant això no es va considerar fenomen meteorològic ja que la pluja que va caure no ho va fer ni amb molta intensitat ni en un període curt de temps.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada