dijous, 13 de setembre del 2012

EL RESTAURANT BA-BA-REEBA, DE LAS VEGAS, (EUA) ACONSEGUIX EL PRIMER PREMI DE LA 52 EDICIÓ DEL CONCURS INTERNACIONAL DE PAELLA VALENCIANA DE SUECA


El jove cuiner, Carlos Monsonís, guanya el primer premi del I Concurs Arròs de Sueca 2.0



El Restaurant Ba-Ba-Reeba de Las Vegas (EUA) s’ha alçat amb el primer premi de la 52 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. Els seus cuiners, Manuel Sánchez i Carlos Palomar, d’origen valencià, han arreplegat el guardó de mans de l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, en una edició marcada per la gran repercussió mediàtica que ha aconseguit el Certamen en mitjans locals, comarcals i nacionals.

 “millor paella del món” Carlos Palomar i Manuel Sánchez.
Trenta restaurants vinguts de diferents racons de la Comunitat Valenciana, Espanya i el món, han competit en aquesta 52 edició per alçar-se amb el títol de la “millor paella del món” que, finalment, ha anat a parar a les mans de Carlos Palomar i Manuel Sánchez. El segon premi, entregat pel diputat nacional i regidor de l’Ajuntament de Sueca, Joan Baldoví, ha sigut per a la Marisqueria Civera, de València. I, el tercer, entregat per la regidora responsable del Concurs, Teresa Ribes, per al Restaurant Belsay, de Montoro (Còrdova). Els cinc accèssits que ha concedit el jurat (format pel seu president, Ximo Sáez, president de la Confraria del Collar de l’Arròs; Jaime Capilla, del Club de Caps de Cuina; Antonio López, de la Federació Empresarial d’Hostaleria de València; Juan Tamarit, del Gremi d’Hostaleria de Sueca; Enric Miquel Casado, ex organitzador del Concurs; i Norio Sudo, (cònsol de Japó) han sigut atorgats a: Restaurant Saint James, de Madrid; Restaurant Chust Godoy, de València; Restaurant Mateu, del Palmar; Restaurant Da Pino, de Sevilla; i Restaurant Casa Paella LTD, de Stoke Nelson (Nova Zelanda).
En el capítol de Paellers d’Honor, han sigut guardonats en aquesta edició, Javier González, director de Formació de les àrees del CdT-Comunidad Valenciana; José Palacios, vicepresident de la Federació Empresarial d’Hostaleria de València; i Vicente del Valle, director de l’empresa Barranal.
L’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, ha ressaltat la importància d’aquest esdeveniment per a la ciutat “perquè Sueca és la impulsora del producte gastronòmic més internacional que existix: la paella. Hui és un dia important per a nosaltres perquè reivindiquem la importància que té l’autèntica paella valenciana, la que es cuina ací, a Sueca”. La regidora responsable del Concurs, Teresa Ribes, ha agraït l’assistència a tots els presents “perquè tots els que esteu hui ací heu col·laborat i ajudat d’alguna manera perquè fóra possible la realització, tant d’este Concurs, com del que va tindre lloc ahir al CdT de València”. Per la seua banda, el diputat provincial de Turisme i alcalde de Cullera, Ernesto Sanjuán, ha assenyalat  que “Sueca s’ha de sentir orgullosa del seu Concurs, del seu caràcter arrosser i de la seua importantíssima contribució al turisme a la Comunitat Valenciana gràcies a la seua gastronomia”. També han estat presents, en aquesta edició, els regidors de l’Ajuntament de Sueca, Joan Baldoví, Dimas Vázquez, Enrique Vidal, Pilar Moncho, Josep Navarro, Josefa Juan i Raquel Tamarit; el director general de Turisme, Sebastián Fernández; la síndica d’EU, Marga Sanz; el diputat de Compromís, Fran Ferri; el cònsol de Japó, Norio Sudo; els alcaldes de Bétera, Germán Cotanda, i Buñol, Joaquín Masmano; i el director del Parc Natural de l’Albufera, José Segarra.

I Concurs Arròs de Sueca 2.0



Prèviament al lliurament dels premis de la 52 edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, ha tingut lloc també l’entrega dels premis del I Concurs Arròs de Sueca 2.0, celebrat el passat dimarts a les instal·lacions del CdT de València. Les normes d’aquest nou concurs establien que els participants, tots ells joves cuiners de menys de 35 anys, havien d’innovar en les seues creacions utilitzant únicament els ingredients de l’autèntica recepta de la paella valenciana, la que s’utilitza en el Concurs Internacional de Sueca, aplicant-los les tècniques més noves.

guanyador del primer premi,  Carlos Monsonís
Els tres finalistes, en aquesta primera edició, han sigut: José Francisco Garzón, de València, pel seu “Meloso con velo de pimentón y azafrán”; Rafael Castellón, de Còrdova, per la seua “Despensa valenciana” i Soleil Leblois, de Cullera, per la seua “Texturas 2.0”. El tercer premi ha sigut per a Alfredo Cuquerella, de Gandia, pel seu “Ballotín de conejo y pollo con tomate confitado”; el segon premi per a Manuel Frutos, de Jaén, per la seua “Ensalada tibia cromática Comunidad Valenciana”; i el guanyador del primer premi ha sigut Carlos Monsonís, de Borriana, pel seu “Rablé de conejo con yema y nachos de arroz”.
El jurat, format per Salvador Molina, del Club de Caps de Cuina; Purificación García, de la Universitat Politècnica de València; Felipe Lapeña, restaurador; Antoni Beltrán, cuiner professional; i Carlos Gomis, del CdT de València, ha valorat, a més del sabor, la textura i aromes, la presentació dels plats, l’originalitat i innovació, la dificultat de la recepta i la temperatura i punt de cocció.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada