dimarts, 4 de setembre del 2012

LA MANCOMUNITAT DE LA RIBERA ALTA PRESENTA UN PROJECTE EUROPEU PER A COMBATRE LA DESOCUPACIÓ JUVENIL


Fomentar l’autoocupació i l’esperit emprenedor entre els jóvens de la Ribera a través de l’experimentació de metodologies innovadores, com el vídeo participatiu. Aquest és l’objectiu del projecte europeu PAVITT, redactat per la Mancomunitat de la Ribera Alta, que va ser presentat ahir a les oficines de la Comissió Europea, dins del programa Joventut en Acció, que busca combatre la desocupació juvenil a través de noves vies i mètodes formatius que fomenten la iniciativa i la creativitat.
 En cas de ser seleccionat per la Unió Europea, el projecte europeu PAVITT es durà a terme a partir de febrer de 2013, tindrà una duració de 14 mesos i comptarà amb 100.000 euros de subvenció europea. Durant el seu desenvolupament, la Mancomunitat formarà a un grup de jóvens emprenedors a través de diferents ferramentes innovadores amb l’objectiu que puguen dur a terme els seus projectes i idees, que es traduïsquen en la creació d’ocupació, a través de l’enfortiment de les seues capacitats i competències.
 Al finalitzar la fase de formació, s’analitzaran els resultats i els mètodes utilitzats per a poder aplicar-los a altres grups i contextos.
Segons el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Cristóbal García, en un context de crisi com l’actual és molt important fomentar l’autoocupació i ajudar als emprenedors que posen en marxa el seu propi negoci, que són les prioritats d’aquest projecte europeu que acabem de presentar.
 A més de la Mancomunitat, que lidera el projecte, el consorci d’entitats participants està format per institucions de Calàbria (Itàlia), Alentejo (Portugal), Sofía (Bulgària) i Ankara (Turquia), que compartiran les seues experiències i conclusions.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada