“el
que ha de buscar el món de la restauració és que les receptes de
tota la vida s’elaboren amb els millors productes, preferentment
quilòmetre zero, per a impulsar l’agricultura de la zona i de la
resta de proveïdors locals”
La
seu del Centre de Turisme (CdT) de València ha acollit la
presentació del concurs Arròs de Sueca 2.0. Este innovador certamen
gastronòmic, organitzat per l’Ajuntament de Sueca, junt al Centre
de Turisme de València (CdT), el Club de Caps de Cuina i Rebosteria
de la Comunitat Valenciana, la Universitat Politècnica de València
i la Federació Empresarial d’Hostaleria de València.
El
concurs està dirigit a cuiners joves, i el seu objectiu principal és
que innovació i tradició es donen la mà. “Si ja som coneguts
en tot el món per fer el millor plat cuinat amb arròs, ara també
volem ser-lo per fer les receptes més originals amb els ingredients
de la nostra paella. Volem unir tradició i modernitat; la tradició,
representada per la paella valenciana, amb els ingredients que
considerem adequats; la modernitat, per la lliure elecció dels
concursants a l’hora de cuinar-los per a crear nous plats que
delecten el públic”, ha assenyalat l’alcalde de Sueca,
Salvador Campillo.
A
l’acte, en el qual s’ha presentat oficialment la imatge del
Concurs, han assistit també la regidora responsable del Concurs,
Teresa Ribes; el coordinador del Concurs, Jesús Melero; el president
del Club de Caps de Cuina i docent del CdT, Rafael Blasco; el
vicepresident de la Federació d’Hostaleria de València i
president de l’Associació de Restaurants de València, José
Palacios; el responsable del Departament de Ciència i Tecnologia
dels Aliments de la Universitat Politècnica de València, Doctor
Javier Martínez; i el dissenyador de la imatge del Concurs, Vicent
Sanfeliu, de Socarrat Studio.
“Enguany, el Concurs Internacional
de Paella Valenciana de Sueca arriba a la seua 52 edició i com diu
el refrany: renovar-se o morir. En realitat, més que un canvi,
assistim hui a un naixement i el fill és el I Concurs Arròs de
Sueca 2.0. Este concurs naix amb vocació de trampolí de promoció
per als joves cuiners, perquè demostren el seu art, la seua
imaginació davant dels ingredients clàssics de la nostra paella i
elaboren receptes originals i innovadores que s’acosten als gustos
canviants de la gent. És indubtable que la cuina tradicional té un
públic fidel, i el que ha de buscar el món de la restauració és
que les receptes de tota la vida s’elaboren amb els millors
productes, preferentment quilòmetre zero, per a impulsar
l’agricultura de la zona i de la resta de proveïdors locals”,
ha assenyalat la regidora responsable del Concurs, Teresa Ribes.
“El
Concurs que presentem és un concurs amb unes necessitats bàsiques
que ens van transmetre des de Sueca, i des del Club de Caps de Cuina
el que hem fet és ajudar a donar-li forma i brindar-li tot el suport
gastronòmic que necessitaven”, ha afirmat el seu president, Rafael
Blasco. Per la seua banda, el coordinador del nou Concurs, Jesús
Melero, ha tingut paraules d’agraïment “per a l’Ajuntament,
especialment per a l’alcalde i la regidora responsable, per la
seua predisposició a col·laborar des del primer moment. Este
Concurs és un fill del Concurs Internacional de Paella que celebrem
en Sueca en el mes de setembre. Suposa un impuls més ací a València
per al nostre sector, poder demostrar que ací es menja molt bé i
que podem tindre bones idees en pro de l’hostaleria i de la
gastronomia sobretot”.
Per
a finalitzar, Vicent Sanfeliu, de Socarrat Studio, ha realitzat una
presentació de com es va gestar la identitat corporativa del nou
Concurs, “evidentment, prenem com a punt de partida la paella i,
sobretot, els ingredients que són la base d’este Concurs. També
havia d’estar representada Sueca, per ser el lloc on ha nascut la
idea. Els colors vénen determinats per tots estos elements: l’arròs
i el sol, els tons ocres; l’aigua, el blau; la verdura i els
arrossars, el verd; i la tomaca i la calor de la gent, el roig.
Posteriorment, incorporem la innovació en el cartell sobre la base
clàssica, objectiu principal del Concurs”.
El
Concurs Arròs de Sueca 2.0 està obert a la participació de
professionals del sector, amateurs i estudiants, que justifiquen la
seua activitat en la data de la inscripció, amb edats compreses
entre els 18 i 35 anys. Estos participants hauran d’haver realitzat
o estar realitzant la seua formació en els següents centres de
formació tècnica en matèria de gastronomia i turisme d’Espanya:
I.E.S., CdT’s, Escoles de Cuina, Escoles d’Hostaleria i Escoles
Universitàries. Les bases es poden consultar en la pàgina web de
l’Ajuntament: www.sueca.es
El
concurs se celebrarà en les instal·lacions del CdT de València,
l’11 de setembre de 2012. Els premis s’entregaran l’endemà, en
el transcurs de la celebració de la 52 edició del Concurs
Internacional de Paella Valenciana de Sueca.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada