dimarts, 18 de setembre del 2012

PROP DE 100 SENDERISTES PARTICIPEN EN LA 1a ETAPA DE LA RUTA DELS MONESTIRS




Prop de 100 excursionistes van partir el passat diumenge d’Alzira fins a les portes de l’estació de RENFE de Gandia, punt d’inici de la Ruta.
Després dels consells i les explicacions prèvies del guia Alex Solís, membre de QF Turisme, es va iniciar a les 10 hores el recorregut, travessant el centre històric de la ciutat Ducal, per les Escoles Pies, el carrer Major, la Col·legiata, l’Ajuntament i el Palau Ducal, on van segellar els credencials de senderista que els participants aniran presentat en els monestirs, ajuntaments o punts de segellat al llarg de les etapes, on acreditaven la seua participació. Al finalitzar totes les etapes els senderistes entregaran el credencial de senderista en el Museu Municipal d’Alzira, MUMA, per a rebre el seu diploma acreditatiu.
Els excursionistes van travessar el riu Serpis i es van dirigir a la veïna localitat d’Almoines, on el nombrós grup es va detindre a esmorzar a la Plaça Major, davant de la sorpresa dels veïns que van veure per uns minuts desbordada la tranquil·litat que regna en aquest poble de la Safor.
La Ruta va continuar per la localitat de Beniarjó, en direcció a Palma de Gandia, fins a arribar al Monestir de Sant Jeroni de Cotalba a Alfauir. En aquesta edició, s’havia concertat amb la família Trénor, propietària del monestir, l’entrada al recinte per a descansar i menjar a l’interior. Els excursionistes van poder gaudir dels seus acollidors espais, com el pati principal, el jardí romàntic o el claustre. Els assistents es van sorprendre gratament davant del magnífic estat de conservació d’aquest imponent monestir.
La següent etapa serà el diumenge 21 d’octubre, des del Monestir de Sant Jeroni de Cotalba a Alfauir fins al de Corpus Christi a Llutxent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada