dijous, 17 de gener del 2013

MOCIÓ DEL GRUP SOCIALISTA DE L'ALCÚDIA EXIGINT A LA GENERALITAT EL PAGAMENT DEL DEUTE.


 Segons expliquen des de l'agrupació socialista de l'Alcúdia, els ajuntaments, associacions, entitats, empreses i autònoms ens hem fiat i hem complit amb la nostra part del contracte. Però la Generalitat Valenciana no ha complit amb la seua part, no ha pagat allò a que s’havia compromès i ha trencat el principi de lleialtat institucional.
Per a l'agrupació socialista, els ajuntaments valencians, de tots els colors, com també els col·lectius, empreses proveïdores i ciutadans ens sentim enganyats. I el que és pitjor, els nostres veïns i veïnes estan patint les greus conseqüències d’una administració autonòmica irresponsable.
La Generalitat deu 480.000 euros a l'Ajuntament. A més a més, deu 60.000 euros als alumnes de Secundària per les beques no abonades en els últims dos cursos. Deu 50.000 euros al alumnes de Primària pel mateix concepte. Deu 57.000 euros al nostre Centre Professional de Música sumant endarreriments de 2010, 2011 i 2012. Deu les tres últimes mensualitats als menjadors escolars de les escoles públiques del poble. La Generalitat té un deute amb el sector els llibreters valencians d’11 milions d’euros del bono-llibre del curs passat, que deuria haver-se pagat en octubre de 2011, la qual cosa vol dir que les quatre llibreries alcudianes que participen en eixa campanya acumulen l’impagament consegüent. Els universitaris alcudians veuen com puja el preu de les matrícules i les taxes universitàries perquè la Generalitat deu 997 milions amb les Universitat públiques valencianes. La Generalitat té un deute de 50 milions d’euros amb col·legis concertats valencians.
La Generalitat deu més de 100.000 euros a veïns i veïnes que han rehabilitat les seues cases, que han rebut subvenció per fer-ho i que mai no l’han cobrada. Deu més de 300.000 euros a empresaris i autònoms de l’Alcúdia, tant per proveir determinats bens i serveis com per ajudes regulades i no cobrades. La Generalitat li deu 60.000 euros a vora un centenar de famílies de l’Alcúdia que tenen reconegut el dret a la prestació de dependència (son els endarreriments de setembre, octubre i novembre). Però, a més a més, la Generalitat té expedients de Dependència de alcudians i alcudianes sense resoldre des de 2010, que hagueren representat més de 200.000 euros per a les famílies afectades. A hores d’ara ja han mort 4 persones del nostre poble esperant una resolució que mai no ha arribat. La Generalitat manté deutes de diferents quanties amb farmàcies, associacions cíviques, esportives, Ong’s i d’atenció a discapacitats del nostre poble.
Tot sumat, la Generalitat deu més d’1.500.000 euros a l’Alcúdia (249.579.000 pessetes). Una quantitat astronòmica en qualsevol moment, però més en temps de recessió econòmica.
Segons expliquen els portaveus socialistes a l´Ajuntament, el silenci que la Generalitat ha mantingut davant les reiterades peticions perquè paguen el que deuen al nostres poble i als col·lectius i persones afectades de l’Alcúdia ens resulta indignant. La Generalitat i el seu president amb la seua actitud són hui un mal exemple per al conjunt de la societat valenciana. A esta situació de vergonya, cal afegir-li que tampoc paga els medicaments a les farmàcies, ni els programes d’ocupació, ni els més bàsics d’assistència social, ni les subvencions a la vivenda i un llarg etcètera.
El més greu de tot és que eixa situació, lluny de solucionar-se, està agreujant-se cada dia, i ara sabem que el Consell de la Generalitat, malgrat les descomunals retallades de serveis públics, ha sigut la Comunitat Autònoma de tota Espanya que menys ha reduït la despesa pública durant l’any 2012 (19%), front a un augment d’ingressos ridícul (13%), la qual cosa ha suposat un augment del dèficit del 1,6%, i que el resultat és que el pla d’ajust 2012-2014 que havia aprovat la Generalitat seguint les directrius del govern espanyol està sent radicalment incomplit. Eixa situació li obligarà a la Generalitat, en compliment de les normes que regulen el Fons de Liquidessa Autonòmica (FLA) a presentar noves mesures de retalls de despeses.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada