divendres, 8 de febrer del 2013

FINALITZADES LES OBRES DE L’ASSUT DE LA MARQUESA DE CULLERA




 Amb motiu de la finalització de les obres de reconstrucció de l’Assut de la Marquesa, ahir dijous l’alcalde de Cullera, Ernesto Sanjuan acompanyat de representants de la corporació municipal, del Director Tècnic de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, D. Pedro Marco i del Cap de Projectes de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, José Lopez, van realitzar un recorregut per les obres.
Les obres de reconstrucció, promogudes per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i realitzades per Rover Alcisa, han suposat una inversió de més de 10 milions d’euros. L’objectiu de les obres, que van començar en 2011 i que han tingut una duració de dos anys aproximadament, ha sigut recuperar i mantindre la funcionalitat de l’assut existent, evitar la intrusió salina i fer que el deposit que existix entre este Assut de la Marquesa i l’Assut de Cullera es mantinga per a distints regs de les localitats de Sueca i Cullera i regenerar la zona.

Quant a regeneració ambiental la intervenció ha consistit principalment en la creació de bosc de ribera i altres tipus de vegetació per a la protecció de a zona.
De l’antic assut del segle XIII s’ha conservat un mur, en la marge dreta, que també acompanyava a l’assut, s’ha conservat com estava i s’ha reforçat. Entre les obres també s’han realitzat accessos al riu perquè es puguen situar els pescadors al llarg de la instal·lació.
Segons explica el Director Tècnic de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, D. Pedro Marco, “nosaltres ara tenim un any en què mantindrem la contracta que té una garantia de l’obra i el manteniment d’ella i a partir de llavors ja s’haurà de fer càrrec l’ajuntament de la conservació i de la vigilància, però açò ja pot estar obert al public”.
Ernesto Sanjuan va destacar que es tracta d’una obra extraordinària, és una demanda que des de l’ajuntament i els sindicats de reg ho estaven demanant durant molt de temps i que ha pogut ser executada i açò servirà tant per a facilitar eixe Xúquer Vinalopó quan falte aigua a la part sud de la Comunitat Valènciana i perquè els nostres sindicats de reg i els nostres llauradors tinguen unes reserves d’aigua que, controlades, puguen facilitar que no patisquen a l’hora de regar els seus camps. “crec que hem d’estar satisfets. L’obra té una cosa molt bonica i és que s’ha quedat un espai natural al voltant de l’assut que és de verdadera importància”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada