dimarts, 19 de febrer del 2013

XARRADA INFORMATIVA SOBRE LA REFORMA DE LA LLEI DE SEGURETAT SOCIAL PER A AGRICULTORS D’ALGEMESÍ


 Després dels expedients oberts a tres llauradors de Xeraco que cobraven pensió per jubilació i que treballaven en una finca familiar, fa ara uns mesos, s’ha generat una notable preocupació entre els agricultors i treballadors del sector en el municipi d’Algemesí.
Per això, des de la regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament d’Algemesí es realitzarà hui dimarts 19 de febrer de 2013, a les 19 hores, en el Consell Local Agrari de la localitat, una xarrada informativa de mans dels responsables de La Unió de Llauradors i Ramaders, en la que s’explicarà la situació real d’esta problemàtica generada a través de la reforma de la llei 27/2011, de l’1 d’agost de 2011 sobre l’actualització, adequació i modernització de la Seguretat Social.
La xarrada serà impartida per Miquel Oltra, responsable sindical de Seguretat Social de La Unió i Beatríz Garrigós, responsable tècnica de Seguretat Social de La Unió. Ambdós explicaran les principals novetats que afecten esta nova situació.
En la xarrada s’explicaran conceptes com ara que, a pesar de la nova reforma en la llei de Seguretat Social, un treballador jubilat sí que pot treballar en el seu camp, sense haver de cotitzar a la Seguretat Social, sempre que no supere com a rendiments nets pel treball 9.034 euros a l’any, sense comptabilitzar el que cobra per pensió o jubilació. Ara bé, les persones que perceben prestacions per desocupació, si treballen en el camp, perdran la prestació econòmica.
A més, esta nova llei també establix que un jubilat de la branca agrària pot treballar per a un altre. Familiars i amics poden ajudar en el treball del camp d’un jubilat sense eximir el que contempla llei, sempre que no perceben un rendiment per eixe treball.
Tots estos aspectes ajudaran a concloure una situació d’alarma entre els agricultors després dels últims esdeveniments detallats amb anterioritat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada