dimarts, 9 d’abril del 2013

CULLERA VA INICIAR EL DISSABTE LES SEUES FESTES MAJORS

                                                                                                                                         foto:jordi piris



 Cullera va iniciar dissabte passat les seues festes patronals amb el trasllat, a les 21 hores, de la imatge des del castell fins a la parròquia dels Sants Joans, on romandrà fins a diumenge que ve 14 d’abril.
Seguint una tradició que es remunta a 1631 la imatge va descansar en els jardins del mercat municipal en la “Tauleta”. Aquell any el rector va efectuar el primer trasllat de la patrona, portant-la en braços i, a l’arribar a la primera casa del poble, va rebre una xicoteta taula o “tauleta” sobre la qual descansar a la patrona”.
La imatge va ser venerada amb el “himne a la tauleta” per la coral Stella Maris de Cullera i, posteriorment, traslladada en processó a la parròquia dels Sants Joans, on es va iniciar la novena en honor a la patrona de Cullera des de 1919.
Ahir dilluns, 8 d’abril la Mare de Déu va eixir a les 5 de la matinada en la processó del Rosari de l’Aurora fins al barri del Raval, on es va celebrar una missa de campanya i, posteriorment, a les 11 hores, es va celebrar la missa major en la parròquia dels Sants Joans.
A la nit, a les 20.30 hores, la imatge de la Mare de Déu junt amb la de Sant Vicent Ferrer va recórrer en processó el centre històric de Cullera.
El pròxim diumenge 14 d’abril, a les 5 del matí, se celebrarà la processó de l’Aurora en què la imatge de la Mare de Déu s’endinsarà en el mar acompanyada pels mariners que la custodiaran amb les seues barques decorades amb bengales, llums i flors. Al finalitzar se celebrarà una missa de campanya en el passeig marítim i a la nit, a les 21 hores, la imatge tornarà al castell en processó.
La imatge de la patrona està vinculada a l’orde militar de Sant Joan de l’Hospital, ja que el rei Jaume I va donar el castell de Cullera a esta orde com a agraïment per la seua ajuda durant la reconquista. A causa del seu origen, la Mare de Déu vist una túnica i una corretja que recorden l’hàbit d’estos monjos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada