dimarts, 9 d’abril del 2013

INTERCANVI DE LLAVORS TRADICIONALS EN L´ATENEU DE SUECA



 L'Ateneu Sueco del Socorro oferix el pròxim dissabte, dia 13 d'abril, una activitat novedosa a Sueca. El primer intercanvi de llavors tradicionals es durà a terme entre les 10 i les 13 hores. Ha estat possible gràcies a la col·laboració de Llavors d'Ací, associació per la promoció i la conservació de la diversitat agrària valenciana; el Consell Agrari Municipal; i les regidories d'Agricultura i Medi Ambient de l'Ajuntament de Sueca.
La recuperació i el cultiu de llavors de sempre és una actiu a l'alça, tant si es parla en la producció professional, ecològica o com per a aquells llauradors o fills d'agricultors que encara conreen alguns solquets de terra per a casa.
L'acte del dissabte és lliure per a totes aquelles persones que desitgen intercanviar llavors o interessar-se per la manera d'aconseguir-ne per a altres ocasions, localitats o temporades.
L'Ateneu del carrer Sequial estarà obert des de poc abans de les 10 del matí, hora d'esmorzar per a qui vulga. A les 10'45 n'hi haurà una breu xerrada a càrrec de representants de Llavors d'Ací. L'intercanvi es farà entre les 11 i les 13 hores.
Dimas Vázquez, regidor d'Agricultura de l'Ajuntament de Sueca i Manuela Egea, edil de Medi Ambient han expressat que no van dubtar un sol moment en quan se'ls va proposar la idea. “Totes les idees que arriben per la recuperació de l'agricultura tradicional i que contribuesquen a un medi ambient sostenible, han de ser ben rebudes”, han manifestat.
L’associació Llavors d'ací va néixer per part d’un col·lectiu de gent que van prendre consciència del perill que suposa que les produccions i mercats alimentaris siguen cada vegada més uniformes; ja no es troben varietats antigues, i les que hi ha s’estan morint abandonades en la prestatgeria d’algun armari. Es van adonar que els nostres majors estan desapareixent i amb ells part d’un coneixement incalculable. Cada dia que passa, pot ser definitiu per alguna varietat vegetal o raça animal, així com per a tota la saviesa popular arrelada a la nostra història.
Així, l’associació es va crear amb la finalitat de treballar en la recerca, la conservació, la promoció i la recopilació de tota la informació relacionada amb les varietats tradicionals valencianes, per a que tornen a ocupar el lloc que les correspon en la vida dels nostres pobles... Treballar amb llavors tradicionals és una forma de potenciar la cultura popular i de promoure la diversitat agrària, les formes de cultiu tradicional i la revalorització d'allò local. A més a més, són molt adequades per a emprar-les en agricultura ecològica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada