dimecres, 26 de juny del 2013

L´IES ALMUSSAFES CLAUSURA LES PRÀCTIQUES EN EMPRESA DEL CURS 2012-2013


El 50 per cent dels estudiants del Grau Superior de Manteniment d'Equip Industrial s'han inserit laboralment en l'empresa on han realitzat les pràctiques


 El Centre de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius d'Almussafes va celebrar, dilluns passat dia 24, l'acte oficial de clausura de Formació en Centres de Treball de les tres promocions d'alumnes que enguany han conclòs els seus mòduls professionals de gestió administrativa, instal·lació i manteniment electromecànic i manteniment d'equip industrial. Un total de 41 alumnes de formació professional han realitzat les seues pràctiques en 28 de les 94 empreses i entitats que actualment tenen firmat el concert de col·laboració amb l'IES.

L'alcalde, Albert Girona, junt amb el president de l'Associació Valenciana d'Indústria de l'Automoció, Emilio Horta, el vicedirector de l'IES, Xavier Aixalá, i el president de l'Associació d'Empresaris del parc industrial Rei Joan Carles I, Vico Valero, van presidir l'acte, que es va iniciar a partir de les 12 del migdia.
Representants de les 28 empreses col·laboradores de l'institut en el curs 2012-2013 en l'apartat de formació en centres de treball dels estudiants que assistixen als cicles formatius impartits en l'IES es van donar cita en l'acte. La comunitat educativa va reconéixer la seua labor de cooperació amb l'educació i la formació dels futurs professionals del sector, per mitjà de l'entrega als assistents d'un obsequi.
Així mateix, les autoritats presents van entregar els diplomes de les pràctiques en empresa a l'octava promoció d'alumnes que s'han titulat com a tècnics en Gestió Administrativa en grau mitjà, que en esta ocasió han ascendit a nou.
També han vist reconegut el seu esforç els 21 estudiants que formen l'octava promoció del mòdul de grau mitjà de tècnics en Instal·lació i manteniment electromecànic de maquinària i conducció de línies. Bona part dels esmentats alumnes accediran a les proves per a continuar els seus estudis com a tècnics de grau superior.
La sexta promoció d'onze alumnes que han superat el cicle formatiu de grau superior de manteniment d'equip industrial va ser l'última a rebre el certificat oficial de realització de les pràctiques en empresa. Conclòs el període de formació pràctica, el 50 per cent dels esmentats estudiants han continuat en les respectives empreses del sector amb una contractació laboral. “La crisi també s'ha fet patent en el nombre d'insercions laborals, atés que a finals de juliol del passat any les col·locacions ascendien al 100 per 100”, comenta el coordinador de cicles formatius de FP i Formació en Centres de Treball, Juan Carlos Mortes.

Gran increment de les matriculacions

L'IES Almussafes va iniciar la Formació Professional al setembre del 2005. Fins a la data, han obtingut el títol de tècnic superior 56 alumnes i de tècnic de grau mitjà 161.
La particularitat de l'entorn industrial d'Almussafes i el perfil de professionals que demanden les empreses del parc de proveïdors i de la pròpia factoria Ford està propiciant que les esmentades promocions tinguen cada vegada una major demanda. De fet, segons asseguren des del propi IES, “les sol·licituds de plaça per al pròxim curs en els dos cicles de grau mitjà i superior de manteniment s'han incrementat notablement”. Fins a la data, el centre educatiu ha registrat 39 peticions per a cursar el primer curs del cicle superior de Mecatrónica Industrial, que és la nova denominació per a l'esmentada titulació, i 44 matriculacions per al grau mitjà de manteniment electromecànic.

Els cicles formatius de l'IES

Els cicles formatius tenen una duració de 2.000 hores. Els mòduls professionals del pla d'estudis de la totalitat del primer curs i de part del segon s'impartixen en el propi centre educatiu. Una vegada superada esta primera fase, els estudiants s'incorporen a la realització del mòdul FCT (Formació en Centres de Treball), que té una duració de 380 hores, ja que es desenrotlla des de finals de març fins a la segona setmana del mes de juny. “L'objectiu radica que l'alumnat complemente les competències professionals aconseguides en les aules i tallers de l'institut, al mateix temps que té l'oportunitat de millorar la seua qualificació tècnica i conéixer equips, tècniques productives i l'ambient real de treball”, argumenta Mortes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada