dijous, 25 de juliol del 2013

ELS ALUMNES DE PQPI DE L´INSTITUT D´ALMUSSAFES CONSTRUÏXEN UNA MAQUETA D´UN FÓRMULA 1


 Els estudiants del PQPI (Programa de Qualificació Professional Inicial) de l'Institut d'Educació Secundària d'Almussafes acaben d'exposar la maqueta d'un cotxe de Fórmula 1 a escala real, dissenyat durant dos cursos acadèmics dins del mòdul d'Operacions Bàsiques de Fabricació Mecànica.
Amb quatre metres i mig de llarg i quasi dos d'ample, el vehicle de Fórmula 1 presidix l'entrada del centre d'educació secundària des de fa unes poques setmanes.

El vicedirector del centre i, al mateix temps, coordinador del programa, Xavier Aixalà, és el cap pensant que ha exercit el disseny i direcció d'un ambiciós projecte mecànic en què la vintena d'alumnes partipants han invertit moltes hores durant els cursos acadèmics 2011-2012 i 2012-2013.
La totalitat de les peces del cotxe, completament adaptades a l'escala real, s'ha construït amb materials reciclats i posteriorment adaptats a les necessitats del vehicle. Sòcols de fusta, plafons de fluorescent, làmines de somier i de persianes o dispensadors de paper són alguns dels molts elements utilitzats per al disseny del Fórmula 1 de color roig, fabricat íntegrament en la dependència educativa i que ha comptat amb la col·laboració tècnica d'alguns docents i personal del centre.
La materialització d'este treball ha sigut tremendament laboriosa, si valorem les condicions de l'alumnat que ho ha dut a terme i els mitjans tècnics i mecànics que hem tingut al nostre abast”, argumenta Aixalà. No obstant i a pesar de la complicada execució del vehicle, finalment el projecte ha vist la llum i la satisfacció de professor i alumnes és més que evident després de complir el desitjat objectiu.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada