dilluns, 9 de setembre del 2013

MILERS DE PERSONES SEGUIXEN LES FESTES D’ALGEMESÍ


 Milers de persones han seguit les tres processons pels carrers de la ciutat en el que s’ha convertit en un referent cultural de la Comunitat Valenciana.
Fidel a una tradició que es perd en el temps, la primera de les processons es va dur a terme el dissabte 7 de setembre a les 22 hores des de plaça Major per a recórrer els carrers Molí i Capella fins a arribar a la Capella de la Troballa. La Processoneta del Matí es va iniciar les 10 del matí en la Capella de la Troballa i va recórrer el carrer Berca per a arribar fins a la plaça Major, lloc on es produïx un dels actes més espectaculars d’estes festes amb les torres humanes i tots els balls actuant al mateix temps. La tercera i última de les processons va recórrer el nucli antic de la ciutat. Va començar a les 19.30 hores des de la basílica i estava previst que finalitzara en la matinada.

La Processoneta del Matí ha tornat a reunir les autoritats polítiques valencianes. Enguany la principal autoritat ha sigut la consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana, mentres que també s’han desplaçat fins a Algemesí el diputat de Compromís en la Diputació, Emili Altur; María Agúndez, cap de patrimoni mundial del Ministeri de Cultura; el diputat en el Congrés i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig; el president provincial del PSPV-PSOE, Antoni Such; el diputat d’EU en les Corts Valencianes, Ignacio Blanco; el regidor d’EU en l’Ajuntament de València, Amadeu Sanchis; el president d’ERPV, Agustí Cerdà; el diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví; la vicepresidenta del Parlament de Catalunya, Anna Simó; la presidenta de l’Audiència Nacional, Carmen Llombart; el gerent del mercat oest de Renfe, José Luis Gil, i el director del Parc Natural de l’Albufera, José Segarra, el Vicepresident de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Pedro Rodríguez, el Secretari de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Juan Vicente Mateu, el President Provincial de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Salvador Benavent, el President Comarcal de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Antonio Aliaga.
Del món de la cultura valenciana cal destacar la visita a les festes del cantant Pep Gimeno “Botifarra”, l’escriptor Ferran Torrent, síndics del Tribunal dels Aigües i representants del Misteri d’Elx.

Les processons dels Festes de la Mare de Déu de la Salut són una mostra viva de les tradicions ancestrals dels valencians. Les torres humanes i figures simbòliques de la Muixeranga d’Algemesí i la Nova Muixeranga donen pas a les danses de Bastonets, Pastoretes, Arquets, Carxofa, Llauradores i Tornejants. Junt amb ells algunes figures com els Volants, el Cant de l’Apostolat, els personatges bíblics i els músics de la Societat Musical d’Algemesí completen una festa única que compta amb tots els reconeixements nacionals i internacionals.
Enguany s’han pres imatges en tres dimensions dels principals balls de la processó per part de la productora F-Artfilms per a la seua inserció en el documental “Comunitat Valenciana Innovació. Benvinguts al futur”.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada