divendres, 13 de setembre del 2013

SUECA NOMENA FILL PREDILECTE AL PINTOR CONRADO MESEGUER



  Emocionat i agraït. Així va rebre ahir el pintor Conrado Meseguer el seu títol de Fill Predilecte de Sueca, la ciutat que li va veure nàixer i que li va inculcar l'amor per la seua terra i tradicions. El saló de plens es va omplir de familiars, autoritats, amics i alumnes del “mestre”, com així li coneixen tots, per a acompanyar-li en un dia tan important per a ell. Van acudir també, en representació de l’Ajuntament de Bétera, ciutat en la qual residix Conrado, i en la qual té el seu museu, els regidors de Cultura, Mª Rosario Martínez, i d’Hisenda i patró de la Fundació de Conrado, Josep Enric Alcácer; el guitarrista Paco Carbonell, Medalla d’Or de la ciutat de Sueca; i el director de l’Escola d’Art Escultor Beltrán, Juan Antonio Llopis; entre altres.

Prèviament a l’acte oficial, l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, li va rebre en el despatx d’alcaldia on l’homenatjat va firmar en el Llibre d’Or de la ciutat, davant l’atenta mirada de la seua dona i filles, els regidors de l’Ajuntament, la festera major i la seua cort d’honor. “A Sueca, el meu poble. Amb emoció i satisfacció. Agraint l’honor que se’m concedix amb el títol de Fill Predilecte de Sueca”, van ser les paraules que va deixar escrites Conrado Meseguer en el Llibre d’Or de la ciutat.
A continuació, es van desplaçar tots al saló de plens on va tindre lloc l’acte protocol·lari oficial de nomenament de Fill Predilecte de la ciutat. La regidora de Protocol, Josefa Juan, va ser l’encarregada de conduir l’acte cedint la paraula, en primer lloc, al regidor de Cultura, Josep Navarro. “Amb este emotiu i intens acte, expresem la nostra voluntat col·lectiva de declarar, alt i fort, perquè tot el món ho escolte, que el senyor Conrado Meseguer posseïx els suficients mèrits per a ser nomenat Fill Predilecte de la nostra volguda ciutat.../... Moltes gràcies, Conrado. Els teus paisans estem molt orgullosos de tu! Pensem que la nostra ciutat és més rica gràcies a la teua persona, que Sueca no seria la mateixa sense tu. I, per això, volem que sigues Fill Predilecte”, en paraules de Navarro.
A continuació, Hermelando Soldado, amic personal de l’homenatjat, va pronunciar un discurs emotiu i entranyable, esguitat d’anècdotes, a través del qual va realitzar un recorregut per la vida i obra de Conrado, des dels seus inicis en l’Escola d’Arts i Oficis de Sueca. Seguidament, la secretària de l’expedient administratiu, Roser Bartolomé, va llegir l’acta de l’acord del ple en què es va nomenar, per unanimitat, Fill Predilecte de Sueca a Conrado Meseguer; acta que li va ser entregada a l’homenatjat junt al pergamí corresponent. “La primera cosa que he de fer, és agraïx-vos a tots que estigueu hui ací.../... La vida a cada un de nosaltres ens dóna un do que aprofitem o no. Jo tenia este do de dibuixar i la vida va evolucionant fins que vaig arribar a la conclusió que el que jo havia de fer era pintar.../...En la meua obra no hi ha cap patiment, no hi ha cares de patiment perquè la gent acceptava la naturalesa tal com és. Eixa sensació és el que jo vull comunicar.../... En la meua pintura he plasmat gent innocent que creia en els seus sants, en els seus costums, en les seues tradicions.../... Només em queda dir-vos, arrancant-me el cor i posant-lo ací damunt: moltes gràcies”, en paraules de Conrado Meseguer.
Finalment, va intervindre l’alcalde de Sueca, Salvador Campillo, afirmant que se sentia afortunat “per estar presidint este acte de reconeixement a un amic. La primera cosa que se m’ocorre dir-li és que, en el seu cas, no és complix eixa famosa frase que diu: 'ningú és profeta en la seua terra'. Conrado sí és profeta en la seua terra. Conrado vol a Sueca i Sueca vol a Conrado, li estima i molt; i per això estem ací, intentant demostrar-li-lo. A més, és exemple i estímul per als nostres joves que estan lluitant per guanyar-se un futur en la vida”. A banda de ressaltar la seua gran vàlua artística i professional, totes les persones que van intervindre en l’acte van destacar també la preocupació de Conrado Meseguer per les causes socials, en este cas, el seu treball desinteressat en la Fundació Salvador Tatay Meseguer, que va crear ell mateix fa alguns anys, amb l’objectiu de rehabilitar i recuperar les persones amb discapacitat física i/o psíquica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada