dijous, 3 d’octubre del 2013

L’AUDIÈNCIA REMET A UN JUTJAT PENAL EL CAS DE l’ALCALDE DE CULLERA ACUSAT DE PREVARICACIÓ MEDIAOAMBIENTAL PER PERMETRE QUE TRES PUBS DE LA LOCALITAT SUPERAREN ELS LÍMITS DE SOROLL PERMESOS


La vista contra l’alcalde de Cullera, Ernesto Sanjuan (PP) i dos empresaris, propietaris dels pubs, estava prevista per a este dimarts en l’Audiència, però el tribunal s’ha declarat no competent per a iniciar el juí després que l’acusació particular haja retirat la circumstància agreujant de desobediència que inicialment va fixar contra els dos empresaris.
Ara el competent per a jutjar l’alcalde i als empresaris serà un Jutjat Penal de València, i no l’Audiència. Este fet genera una reducció de les penes.

El ministeri públic reclamama per a l’alcalde ce Cullera una pena de dos anys i tres mesos de presó, per un delicte de prevaricació mediambiental i huit anys d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic.També el fiscal demana una pena de tres anys i un mes de presó per un delicte contra el medi ambient i els recursos naturals per als dos gerents dels tres pubs. A més, els sol·licita que paguen una multa de 6.600 euros. En relació a la responsabilitat civil, demana una indemnització de 6.000 euros per a cada veí que acredite haver sigut afectat.
Els veïns criticaven, en estes denúncies, el funcionament il·legal dels pubs, la carència d’insonorització, la realització d’actuacions musicals, la contaminació acústica causada per la música i els clients, la venda de begudes alcohòliques en la via pública i l’incompliment reiterat dels horaris de tancament.
Segons les inspeccions realitzades, els nivells sonors vulneraven els límits de soroll establits en la normativa mediambiental vigent. L’alcalde de Cullera va rebre un total de set informes de tècnics mediambientals.
Segons el fiscal els acusats eren conscients d’esta vulneració i van incomplir de manera continuada la normativa mediambiental en matèria acústica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada